FANDOM


Poster Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng!

Official Poster.

Upin & Ipin: Jeng Jeng Jeng! ialah sebuah filem terbitan KRU Studios bersama Les' Copaque Production. Filem ini adalah filem gabungan live-action (pelakon sebenar) dengan kesan animasi CGI, mengisahkan watak-watak Upin dan Ipin menjelma di dalam dunia nyata dan berkawan dengan seorang anak yatim.

Filem ini diarah oleh Erma Fatima bersama Hajah Ainon Ariff, dan dibintangi oleh Puteri Balqis, Awie, Sara Ali, Gambit Saifuddin dan Remy Ishak, di samping Asyiela Putri sebagai pengisi suara Upin dan Ipin. Filem ini ditayangkan mulai 24 November 2016 di pawagam-pawagam seluruh Malaysia.

Synopsis Edit

Aqish ialah seorang anak yatim yang setia meminati Upin dan Ipin, suka melukis dan menggantung gambar Upin dan Ipin, bahkan suka berangan-angan berkawan dengan watak-watak Upin dan Ipin. Pada suatu hari, nasib malang melanda Aqish apabila rumah anak yatim dan tanah yang didudukinya bakal dijual kepada pihak luar, memungkinkan Aqish kehilangan tempat untuk bergantung. Duka Aqish begitu menyentuh perasaan sehingga watak-watak Upin dan Ipin dalam lukisan pun terasa dan mereka pun muncul ke dalam dunia Aqish dalam bentuk watak hidup untuk menghiburkan dan menemani Aqish dalam menghadapi dugaan.

Official Videos Edit